Чернівецький Промінь логотип

Чернівці
C

Із халвою, журавлиною і соком лайма – оригінальні рецепти багатої куті

Мак для куті треба ретельно вимішувати поки він не побіліє
Святий Вечір – одне з найурочистіших християнських свят, яке відзначають ввечері напередодні Різдва. Зі Святвечором пов'язаний обряд приготування першої куті. 6 січня християни дотримуються посту, моляться, а коли на небі з'явиться перша зірка, сідають усією родиною до багатого столу, де головною стравою є кутя.

1plus1.ua пропонує кілька рецептів надсмачної куті.

Як приготувати кутю з пшениці:

1. Промити і замочити пшеницю в холодній воді на дві години. Відварити її потрібно 2 год. на маленькому вогні.
2. Зварену пшеницю краще ще раз промити кип'яченою водою.
3. Висипати мак у макітру, додати цукор. Перетовкти. Висипати суміш у миску.
Мак для куті треба ретельно вимішувати поки він не побіліє. Як кажуть у народі, робити це треба лише за годинниковою стрілкою.
4. Перетерти в макітрі горіхи. Додати до маку.
5. Порізати чорнослив і курагу. Додати до суміші.
6. Додати варену пшеницю та мед. Перемішати.
Із халвою, журавлиною і соком лайма – оригінальні рецепти багатої куті
Мед та горіхи кладуть у кутю, щоб страва була багата, а весь рік – солодким. Якщо страва вийшла густа, додайте узвар або кип'ячену воду.

Кутя з халвою
Інгредієнти:
  • Рис – 1 скл.;
  • Родзинки – 100 г;
  • Горіхи (волоські, мигдаль, кеш'ю або будь-які інші) – 100 г;
  • Мак – 100 г;
  • Цукор, кориця, мед. 
Із халвою, журавлиною і соком лайма – оригінальні рецепти багатої куті 
Як приготувати кутю з халвою:
  1. Промити рис, залити його водою і варити до готовності.
  2. Опісля відкинути його на друшляк і промити холодною кип'яченою водою.
  3. Попередньо замочені родзинки змішати з подрібненими горіхами, цукром і корицею. Додати цю суміш до рису і полити медом або цукровим сиропом.
За бажанням, до страви можна додати ягоди, цукати.

Кутя з булгура
Інгредієнти (на 4 порції):
  • Булгур – 250-300 г; 
  • Сушена журавлина – 50 г; 
  • Сік одного лайма
  • Мак – 50 г;
  • Родзинки – 30 г;
  • Волоський горіх – 50 г; 
  • Мед – 1 ст. л.
Із халвою, журавлиною і соком лайма – оригінальні рецепти багатої куті
Як приготувати кутю з булгура:
  1. Варити булгур до готовності (хвилин 15). Відкинути на друшляк і промити холодною водою.
  2. Мак запарити окропом, дати йому набрякнути 30 хв., процідити через сито і перетерти в ступі або чаші блендера.
  3. У невеликій мисці змішати всі інгредієнти, присмачити медом і соком лайма. Дати страві відпочити мінімум 30 хв.
скачать dle 10.5фильмы бесплатно

0 коментарів

Щоб залишити коментар, авторизуйтесь на сайті за допомогою соціальних мереж